Inspirativní exkurze pro producenty lokálních potravin a vedení školních jídelen
Projekt Od vidlí po vidličku pokračuje v podpoře místních producentů potravin a propojuje je se zástupci školních jídelen v rámci vzdělávacích aktivit. V rámci spolupráce s regionem Haná se dne 4. listopadu
Fanoušci místního jídla a zábavy slavili na Zámku Třemešek
Regionální speciality a zábava prostě táhnou. To se potvrdilo v sobotu 27. července na druhém ročníku gastrofestivalu Vidle Vidlička FEST, který proběhl na zámečku Třemešek v Dolních Studénkách. Zrekonstruovaný
Na zámku Třemešek vypukne oslava lokálního jídla a nápojů. Chybět nebude ani pravá hanácká muzika
TŘEMEŠEK – Lokální potraviny a nápoje budou hrát hlavní roli v programu 2. ročníku gastro festivalu, který se uskuteční v sobotu 27. července v areálu zámku Třemešek u Dolních Studének. Návštěvníci se
Od vidlí po vidličku na Hanáckém Gruntě
V rámci projektu Od vidlí po vidličku jsme se vydali na exkurzi do ZD Unčovice. Více než družstvo zná veřejnost spíš Hanácký grunt, který družstvo provozuje.
Díky centralizovaným skladům a distribuci by mohli lokální potravináři snížit ceny až o 25 %
Dne 16. května se na Krajském úřadě v Olomouci konalo jednání Komise pro rozvoj venkova a zemědělství, na kterém Lenka Ehlerová prezentovala projekt „Od vidlí po vidličku“. Cílem projektu
Směrem k většímu využívání lokálních potravin ve školách: Setkání zemědělců a producentů v rámci projektu „Od vidlí po vidličku“
Dne 10. května se sešli místní zemědělci a producenti potravin, aby probrali další kroky v projektu „Od vidlí po vidličku“, jehož cílem je podpořit využívání lokálních potravin ve školních
Prezentace projektu „Od vidlí po vidličku“ na snídani starostů
Dne 19. dubna 2024 byl na snídani starostů MAS Šumperský venkov prezentován projekt „Od vidlí po vidličku“, jehož cílem je podpořit využívání lokálních potravin ve školních jídelnách.
Z FARMY NA VIDLIČKU – praktické tipy, jak a proč využívat lokální potraviny ve veřejném stravování, 26. a 27.9. Ostrava
Ve dnech 26. a 27. září 2023 se koná konference Z VIDLÍ NA VIDLIČKU.Program konference je zaměřený na veřejné stravování, možnosti uplatnění lokální produkce v rámci veřejných zakázek, školní obědy
Kulinářský workshop Brno: kuchařky a vedoucí školních jídelen se inspirovali u profíků
Až do Brna se vydali kuchařky a vedoucí školních jídelen v polovině srpna, aby se v gastrostudiu Kuliner učili další způsoby, jak dětem připravovat chutná a zdravá jídla. Akce
Fanoušci místního jídla a muziky zaplnili prostranství na Třemešku. Regionální speciality šly na dračku
Regionální speciality a kapely prostě táhnou. To se potvrdilo v sobotu 29. července na zbrusu nové akci Vidle Vidlička FEST, která proběhla na zámečku Třemešek v Dolních Studénkách. Zrekonstruovaný
Na zámku Třemešek vypukne oslava lokálního jídla a nápojů. Roman Paulus ugriluje hovězí z Jeseníků.
Lokální potraviny a nápoje budou hrát hlavní roli v programu nového gastro festivalu, který se uskuteční v sobotu 29. července v areálu zámku Třemešek u Dolních Studének. Návštěvníci se mohou těšit
UHO už školáky děsit nemusí. Jídelny mohou využívat lokální potraviny
ZÁBŘEH – Univerzální hnědá omáčka, lidově řečeno UHO, která děsila strávníky školních jídelen po několik generací, už k mání není. A nebude. Nejen proto, že se nedala jíst,
Prospěšnost skutečného jídla – přednáška s ochutnávkou lokálních potravin
Srdečně zveme všechny příznivce lokálních a BIO potravin na besedu s Margit Slimákovou. Součástí programu je ochutnávka místních potravin. REZERVACE MÍSTA ZDE Plakát ke stažení zde.
Školní jídelna, kde se vaří jako doma? Zábřežská „Boženka“
Školní jídelna Boženy Němcové se zapojila do projektu Od vidlí po vidličku, který si klade za cíl dostat více lokálních potravin do školních jídelen. Proč? Protože
Od vidlí po vidličku. Projekt přinese více lokálních potravin do školních jídelen
Minimálně třetina potravin z kvalitních lokálních zdrojů, zvýšení povědomí o důležitosti a původu místních potravin, modernizace stravování ve školních jídelnách i snížení dopadů na životní prostředí. To jsou hlavní
Inspirativní exkurze pro producenty lokálních potravin a vedení školních jídelen
Projekt Od vidlí po vidličku pokračuje v podpoře místních producentů potravin a propojuje je se zástupci školních jídelen v rámci vzdělávacích aktivit. V rámci spolupráce s regionem Haná se dne 4. listopadu
Fanoušci místního jídla a zábavy slavili na Zámku Třemešek
Regionální speciality a zábava prostě táhnou. To se potvrdilo v sobotu 27. července na druhém ročníku gastrofestivalu Vidle Vidlička FEST, který proběhl na zámečku Třemešek v Dolních Studénkách. Zrekonstruovaný
Na zámku Třemešek vypukne oslava lokálního jídla a nápojů. Chybět nebude ani pravá hanácká muzika
TŘEMEŠEK – Lokální potraviny a nápoje budou hrát hlavní roli v programu 2. ročníku gastro festivalu, který se uskuteční v sobotu 27. července v areálu zámku Třemešek u Dolních Studének. Návštěvníci se
Od vidlí po vidličku na Hanáckém Gruntě
V rámci projektu Od vidlí po vidličku jsme se vydali na exkurzi do ZD Unčovice. Více než družstvo zná veřejnost spíš Hanácký grunt, který družstvo provozuje.
Díky centralizovaným skladům a distribuci by mohli lokální potravináři snížit ceny až o 25 %
Dne 16. května se na Krajském úřadě v Olomouci konalo jednání Komise pro rozvoj venkova a zemědělství, na kterém Lenka Ehlerová prezentovala projekt „Od vidlí po vidličku“. Cílem projektu
Směrem k většímu využívání lokálních potravin ve školách: Setkání zemědělců a producentů v rámci projektu „Od vidlí po vidličku“
Dne 10. května se sešli místní zemědělci a producenti potravin, aby probrali další kroky v projektu „Od vidlí po vidličku“, jehož cílem je podpořit využívání lokálních potravin ve školních
Prezentace projektu „Od vidlí po vidličku“ na snídani starostů
Dne 19. dubna 2024 byl na snídani starostů MAS Šumperský venkov prezentován projekt „Od vidlí po vidličku“, jehož cílem je podpořit využívání lokálních potravin ve školních jídelnách.
Z FARMY NA VIDLIČKU – praktické tipy, jak a proč využívat lokální potraviny ve veřejném stravování, 26. a 27.9. Ostrava
Ve dnech 26. a 27. září 2023 se koná konference Z VIDLÍ NA VIDLIČKU.Program konference je zaměřený na veřejné stravování, možnosti uplatnění lokální produkce v rámci veřejných zakázek, školní obědy
Kulinářský workshop Brno: kuchařky a vedoucí školních jídelen se inspirovali u profíků
Až do Brna se vydali kuchařky a vedoucí školních jídelen v polovině srpna, aby se v gastrostudiu Kuliner učili další způsoby, jak dětem připravovat chutná a zdravá jídla. Akce
Fanoušci místního jídla a muziky zaplnili prostranství na Třemešku. Regionální speciality šly na dračku
Regionální speciality a kapely prostě táhnou. To se potvrdilo v sobotu 29. července na zbrusu nové akci Vidle Vidlička FEST, která proběhla na zámečku Třemešek v Dolních Studénkách. Zrekonstruovaný
Na zámku Třemešek vypukne oslava lokálního jídla a nápojů. Roman Paulus ugriluje hovězí z Jeseníků.
Lokální potraviny a nápoje budou hrát hlavní roli v programu nového gastro festivalu, který se uskuteční v sobotu 29. července v areálu zámku Třemešek u Dolních Studének. Návštěvníci se mohou těšit
UHO už školáky děsit nemusí. Jídelny mohou využívat lokální potraviny
ZÁBŘEH – Univerzální hnědá omáčka, lidově řečeno UHO, která děsila strávníky školních jídelen po několik generací, už k mání není. A nebude. Nejen proto, že se nedala jíst,
Prospěšnost skutečného jídla – přednáška s ochutnávkou lokálních potravin
Srdečně zveme všechny příznivce lokálních a BIO potravin na besedu s Margit Slimákovou. Součástí programu je ochutnávka místních potravin. REZERVACE MÍSTA ZDE Plakát ke stažení zde.