Z FARMY NA VIDLIČKU – praktické tipy, jak a proč využívat lokální potraviny ve veřejném stravování, 26. a 27.9. Ostrava
Ve dnech 26. a 27. září 2023 se koná konference Z VIDLÍ NA VIDLIČKU.Program konference je zaměřený na veřejné stravování, možnosti uplatnění lokální produkce v rámci veřejných zakázek, školní obědy
Kulinářský workshop Brno: kuchařky a vedoucí školních jídelen se inspirovali u profíků
Až do Brna se vydali kuchařky a vedoucí školních jídelen v polovině srpna, aby se v gastrostudiu Kuliner učili další způsoby, jak dětem připravovat chutná a zdravá jídla. Akce
Fanoušci místního jídla a muziky zaplnili prostranství na Třemešku. Regionální speciality šly na dračku
Regionální speciality a kapely prostě táhnou. To se potvrdilo v sobotu 29. července na zbrusu nové akci Vidle Vidlička FEST, která proběhla na zámečku Třemešek v Dolních Studénkách. Zrekonstruovaný
Na zámku Třemešek vypukne oslava lokálního jídla a nápojů. Roman Paulus ugriluje hovězí z Jeseníků.
Lokální potraviny a nápoje budou hrát hlavní roli v programu nového gastro festivalu, který se uskuteční v sobotu 29. července v areálu zámku Třemešek u Dolních Studének. Návštěvníci se mohou těšit
UHO už školáky děsit nemusí. Jídelny mohou využívat lokální potraviny
ZÁBŘEH – Univerzální hnědá omáčka, lidově řečeno UHO, která děsila strávníky školních jídelen po několik generací, už k mání není. A nebude. Nejen proto, že se nedala jíst,
Prospěšnost skutečného jídla – přednáška s ochutnávkou lokálních potravin
Srdečně zveme všechny příznivce lokálních a BIO potravin na besedu s Margit Slimákovou. Součástí programu je ochutnávka místních potravin. REZERVACE MÍSTA ZDE Plakát ke stažení zde.
Školní jídelna, kde se vaří jako doma? Zábřežská „Boženka“
Školní jídelna Boženy Němcové se zapojila do projektu Od vidlí po vidličku, který si klade za cíl dostat více lokálních potravin do školních jídelen. Proč? Protože
Od vidlí po vidličku. Projekt přinese více lokálních potravin do školních jídelen
Minimálně třetina potravin z kvalitních lokálních zdrojů, zvýšení povědomí o důležitosti a původu místních potravin, modernizace stravování ve školních jídelnách i snížení dopadů na životní prostředí. To jsou hlavní
Z FARMY NA VIDLIČKU – praktické tipy, jak a proč využívat lokální potraviny ve veřejném stravování, 26. a 27.9. Ostrava
Ve dnech 26. a 27. září 2023 se koná konference Z VIDLÍ NA VIDLIČKU.Program konference je zaměřený na veřejné stravování, možnosti uplatnění lokální produkce v rámci veřejných zakázek, školní obědy
Kulinářský workshop Brno: kuchařky a vedoucí školních jídelen se inspirovali u profíků
Až do Brna se vydali kuchařky a vedoucí školních jídelen v polovině srpna, aby se v gastrostudiu Kuliner učili další způsoby, jak dětem připravovat chutná a zdravá jídla. Akce
Fanoušci místního jídla a muziky zaplnili prostranství na Třemešku. Regionální speciality šly na dračku
Regionální speciality a kapely prostě táhnou. To se potvrdilo v sobotu 29. července na zbrusu nové akci Vidle Vidlička FEST, která proběhla na zámečku Třemešek v Dolních Studénkách. Zrekonstruovaný
Na zámku Třemešek vypukne oslava lokálního jídla a nápojů. Roman Paulus ugriluje hovězí z Jeseníků.
Lokální potraviny a nápoje budou hrát hlavní roli v programu nového gastro festivalu, který se uskuteční v sobotu 29. července v areálu zámku Třemešek u Dolních Studének. Návštěvníci se mohou těšit
UHO už školáky děsit nemusí. Jídelny mohou využívat lokální potraviny
ZÁBŘEH – Univerzální hnědá omáčka, lidově řečeno UHO, která děsila strávníky školních jídelen po několik generací, už k mání není. A nebude. Nejen proto, že se nedala jíst,
Prospěšnost skutečného jídla – přednáška s ochutnávkou lokálních potravin
Srdečně zveme všechny příznivce lokálních a BIO potravin na besedu s Margit Slimákovou. Součástí programu je ochutnávka místních potravin. REZERVACE MÍSTA ZDE Plakát ke stažení zde.