web analytics

Od vidlí po vidličku na Hanáckém Gruntě

V rámci projektu Od vidlí po vidličku jsme se vydali na exkurzi do ZD Unčovice. Více než družstvo zná veřejnost spíš Hanácký grunt, který družstvo provozuje. Jde o obchod, kde si nakoupíte čerstvé a kvalitní potraviny od regionálních farmářů a výrobců. Najdete zde maso a výrobky z něj, sezónní ovoce a zeleninu, mléko a mléčné výrobky, pečivo, ale i nápoje a pochutiny. Všechny produkty pocházejí od prověřených farmářů a výrobců z Olomouckého kraje.

Spolupráci s Hanáckým gruntem se nám podařilo navázat díky propojení MAS Šumperkský venkovMAS Moravská cesta. Obě MAS se snaží o to, aby se produkty z našeho regionu dostaly co nejvíce do škol a podpořili se tak místní farmáři a výrobci i kvalita stravování dětí ve školách.

Během exkurze jsme se dozvěděli více o fungování ZD Unčovice a o tom, jak se jim daří produkovat kvalitní potraviny šetrným způsobem k životnímu prostředí. Prohlédli jsme si také jejich moderní technologie a vybavení.

Pokud máte rádi kvalitní a chutné potraviny z našeho regionu, určitě navštivte obchod Hanácký grunt v Unčovicích. A pokud chcete ochutnat speciality ZD Unčovice a dalších regionálních producentů, nezapomeňte se zastavit na Vidle Vidlička Festu, který se uskuteční 27. července 2024 na zámku Třemešek.

Vidle Vidlička Fest je festival dobrého jídla a pití, kde se budete moci seznámit s regionálními farmáři a výrobci a ochutnat jejich produkty. Kromě ochutnávek a farmářských trhů se můžete těšit také na kulinářskou show Jana Malého z Hotelu Perk, divadelní představení, přednášky na téma lokální potraviny, hudbu a zábavou pro celou rodinu.

Přijďte podpořit regionální zemědělství a potravinářství a užijte si den plný dobrého jídla a pití na Vidle Vidlička Festu!